Home

Ajetul kursija za djecu

About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy & Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators. Majka Sufjana es-Sevrija, emira hadisa među pravovjernim, govorila je svome sinu: Sinko moj, ti traži znanje, a ja ću predući (vunu) zarađivati tebi za život.. O Allahu, molim Te da mojoj djeci podariš dobro društvo - vršnjake koji će im pomoći da Tebe vole, Tebe obožavaju i Tebi se pokoravaju. O Allahu, podari mojoj djeci uputu i srca koja vole da Tebe spominju. Udalji ih od oholosti, ponosa, licemjerstva, pohlepe i škrtosti i činjenja grijeha Created by Video Maker:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.videomaker.editor.slidesho Učimo Ajetul - Kursijj (Hifz za djecu) Majka Sufjana es-Sevrija, emira hadisa među pravovjernim, govorila je svome sinu: Sinko moj, ti traži znanje, a ja ću predući (vunu) zarađivati tebi za živo..

Rekao je Allahov Poslanik,alejhi selam :«Nije veći ajet došao ni u Tevratu, ni u Zeburu, ni u Indžilu, ni u Kur'anu. U kojoj se kuči ući sure Bekare, od nje.

Sura Tebbet-jedāTebbet jedā Ebi-Lehebin ve tebbe.Ma agnā 'anhu māluhū ve mā keseb.Sejaslā nāren zāte-Leheb. Vemre-etuhū hammā-letel - hatab.Fi džīdīha hablun.. Ajetul Kursija - arai, transkripcija, prijevod Upravo zato je i skrenuta pažnja čovjeku da kako je god uzvišeni Allah postojao kada ničega drugoga nije bilo, tako isto uzvišeni Gospodar ne spava, niti na to može biti prisiljen poput čovjeka, niti mu je san uopće potreban. Konačno, i stanje sna je nešto što je dragi Bog stvorio Sura Ajetul - Kursija. U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog Samo je Allah Bog. Nema drugog Boga osim Allaha. On je Živi i sve što postoji On održava. Njega ne obuzima drijemež niti san. Njegovo je sve što je na nebesima i na Zemlji. Niko ne može kod Njega posredovati bez Njegove dozvole. On zna sve što je pred ljudima i što je iza njih. Ljudi ne znaju osim ono što im je On dao da.

Penzion Za Vodou from £48

Ajetul-Kursija ima 50 riječi, 185 harfova i u njemu se spominje pet Allahovih lijepih imena: Allah, El-Hajj, El-Qajjum, El-Alijj i El-Azim. Ovaj ajet pruža izvanrednu zaštitu od prokletog šejtana i njegovog djelovanja onome ko ga uči Poslije Ajetul - kursije se uči tesbih i to: Ja Rabbi zel-dželāli subhānallah. (uči se 33 puta) Subhānel-baki dāimen elhamdu lillāh (uči se 33 puta Ajetul Kursija. 95,414 likes · 24,765 talking about this. Allah je, nema božanstva osim Njega, Živog, Vječnog. Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo..

Pročitajte i: Dova za izlaz iz svakog problema! Pročitajte i: Ako ste nekome dužni novac, proučite ovu dovu. Milostivi Allahu, molim Te za Tvoju milost i pomoć koja će mi donijeti Tvoj oprost, korist i spas od svakog zla. Allahu, ne ostavi mi grijeha, a da mi ga ne oprostiš ni brige, a da mi je ne otkloniš, niti potrebe ni želje, u kojoj ima Tvoje zadovoljstvo, a da mi je ne. #DOVA za sreću na bosanskom jeziku koju svi roditelji mogu učiti za svoju djecu.. Zasnovana je na Kur'anu i preporukama Muhammeda, s.a.v.s.. U dovi se moli Allah, dž.š., da roditeljima pomogne u.. dova - ajetul kursija: e'uzu billahi mineshej-tanirradzim bismilla-hirrahma-nirrahim allahu la-ilahe illa-hu, el-hajjul-kajum. la te'huzuhu sinetun ve-la nevm. lehu ma fissemavati ve ma fil-erd. men zellezi jeshfe-u indehu illa bi iznih. j'alemu ma bejne ejdihim ve ma helfehum. ve la juhitune bi sej-in min ilmihi illa bi-ma sae

AJETUL-KURSIJA ZA DJECU - YouTub

ZBIRKA DOVA - DOVE I MOLITVE

Ajetul Kursija. Gefällt 95.055 Mal · 21.599 Personen sprechen darüber. Allah je, nema božanstva osim Njega, Živog, Vječnog. Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono.. Ajetul Kursija. Gefällt 94.787 Mal · 17.405 Personen sprechen darüber. Allah je, nema božanstva osim Njega, Živog, Vječnog. Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono.. ajetul kursija:ajet pijedestala e'uzu billahi mineshej-tanirradzim bismillahirrahma-nirrahim allahu la-ilahe illa-hu, elhajjul-kajum. la te'huzuhu sinetun ve-la nevm. lehu ma fissemavati ve ma fil-erd. men zellezi jeshfe-u indehu illa bi iznih. j'alemu ma bejne ejdihim ve ma helfehum. ve la juhitune bi sej-in min ilmihi illa bi-ma sae. vesia kursijjuhussemavati ve-l-erda, ve-la je-uduhu.

Literatura, Slikovnice, Za djecu. Ahmed uči imanske šarte SLK1 10,00 KM. Pregled ostale literature >></> Ukrasi Ukrasi i levhe. UKRASI. Razni ukrasi, stolni, zidni, levhe, satovi Dodaj u košaricu. Ukrasi. UKRAS A-M 90,00 KM. dova - ajetul kursija: e'uzu billahi mineshej-tanirradzim bismilla-hirrahma-nirrahim allahu la-ilahe illa-hu, el-hajjul-kajum. la te'huzuhu sinetun ve-la nevm. lehu ma fissemavati ve ma fil-erd. men zellezi jeshfe-u indehu illa bi iznih. j'alemu ma bejne ejdihim ve ma helfehum. ve la juhitune bi sej-in min ilmihi illa bi-ma sae Ajetul-Kursija ima 50 riječi, 185 harfova i u njemu se spominje pet Allahovih lijepih imena: Allah, El-Hajj, El-Qajjum, El-Alijj i El-Azim. Ovaj ajet pruža izvanrednu zaštitu od prokletog šejtana i njegovog djelovanja onome ko ga uči.Prenosi Ibni Mes'ud da je Poslanik, a.s., rekao: Ko prouči jedan harf iz Allahove knjige imat će za to sevap, a nagrada može biti i deseterostruka. Ja ne kažem da je elif-lam-mîm jedno slovo/harf, nego je elif harf, lam zaseban harf i. Shodno logičnim cjelinama, i Ajetul Kursija može biti podijeljena na sedam rečenica: 1. Allah je, nema božanstva osim Njega, Živog, Vječnog, 2. Ne obuzima Ga ni drijemež ni san, 3. Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji, 4. Ko se može pred Njim zauzimati za nekoga bez dopuštenja Njegova, 5 Odgovorio je: Ajetul-Kursija: Allah, osim Koga drugog boga nema, Zivi je i Vjecni Odrzavatelj! (Prenosi En-Nesa'i.) El-Buhari u svom Sahihu navodi od Ebu-Hurejrea da je rekao: /403/ - Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, ovlastio me da cuvam zekat ramazana, pa mi je jednom dosao neki covjek i uzeo malo hrane

Odgovorio je: Ajetul-Kursija: Allah, osim Koga drugog boga nema, živi je i Vječni Održavatelj! (Prenosi En-Nesa'i.) El-Buhari u svom Sahihu navodi od Ebu-Hurejrea da je rekao: - Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, ovlastio me da čuvam zekat ramazana, pa mi je jednom došao neki čovjek i uzeo malo hrane Vedi altri contenuti di Ajetul Kursija su Facebook. Accedi. Non ricordi più come accedere all'account? o. Crea nuovo account. Non ora. Pagine che piacciono a questa Pagina. Nova Bosna. Odjel za brak i porodicu MIZ Bužim. Pozitivna Zajednica. Post recenti della Pagina. Ajetul Kursija. oggi alle ore 14:18. Vedi foto. Ajetul Kursija. oggi alle ore 14:03. Ajetul Kursija. oggi alle ore 13:37. AJETUL-KURSIJA Hvala Allahu, dž.š., Gospodaru svih svjetova. Neka su salavat i selam na Poslanika Muhammeda, a.s., i njegovu časnu porodicu. Braćo moja u Islamu! Mi ćemo sutra, akobogda, u ovoj našoj lijepoj džamiji nakon akšam-namaza proučiti hatma. Ajetul-Kursija, doslovno Ajet o Prijestolju, 255 ajet sure El Bekare jedan je od dužih kur'anskih ajeta, a i jedan od temeljnih koji. dove za zaŠtitu i Čuvanje Muhammed a.s. je rekao: Ko kaže kada osvane i omrkne Hasbijellahu la ilahe illa huve alejhi tevekkeltu ve huve rabbul-aršil-azimi sedam puta, biće mu dovoljno da riješi dunjalučke i ahiretske brige

Ajetul Kursija - Mishary Rashid Al Afasy ( ᴴᴰ 1080p

Učimo Ajetul - Kursijj (Hifz za djecu) - YouTub

Hafiz Burhan Šaban - Ajetul kursija 1 Oktobra, 2009 od bosnamuslimmedia Hafiz Burhan Šaban nakon klanjanja Bajram namaza pred zajedničku dovu uči ajetul kursiju u Gazi Husrevbegovoj džamiji u Sarajevu 1. dana Ramazanskog bajrama/1. ševval 1430. hidž. god./20. septembar 2009. god Ajetul-Kursija, doslovno Ajet o Prijestolju, 255. ajet sure El-Bekare, jedan je od dužih kur'anskih ajeta, a i jedan od temeljnih koji govore o utočištu i zaštiti. Oni su poznati kao Ajatul-hifz (ajeti zaštite). Kad potpuno završimo neki namaz, lijepo je proučiti Salat i Temdžid, Ajetul-kursijj, tesbih i učiniti dovu. I ashabi su koristili tesbih. Muhammed, a.s., je ponekad. Molim Allaha, dželle še'nuhu, da nam pomogne da sačuvamo svjetlo islama, da nas učini od onih koji slijede sunnet Poslanikov, sallallahu alejhi ve sellem, da nas učini od onih koji daju sadaku samo u Allahovo ime, da nas sačuva iskušenja koja ne možemo podnijeti, da našu djecu i potomke učini radostima naših očiju i srca, da nam bude milostiv na Sudnjem danu i u Džennetu nas počasti društvom poslanika, iskrenih, šehida i dobrih ljudi! Amin ajetul kursija dova tekst. pin. Ajetu-l-kursijj - YouTube Ajetu-l-kursijj: pin Zaštita od džina i sihira (kako se zaštiti i liječiti NIN Produkcija: pin. KUNUT DOVA - YouTube KUNUT DOVA: pin. Ayatul Kursi X 100 Times - YouTube Ayatul Kursi X 100 Times: pin. Sureja Fatiha, Ihlas, Felek, Nas & Ajeti Kursij - Naser El Kitami Sureja Fatiha, Ihlas, Felek, Nas & Ajeti Kursij - Naser El Kitami.

Ajetul Kursija Shqip - YouTube

Dova za djecu - za uspjeh, sreću, zdravlje, protiv uroka

Ajetul-kursija se završava riječima koje opisuju Svemoguće biće: '' Ve Huvel-Alijjul-Azim (I On je Uzvišen i Veliki).'' Tim riječima nas Uzvišeni Allah poziva da razmislimo o Njegovoj uzvišenosti, a našoj malenkosti i poziva nas da učenjem Ajetul-kursije podignemo svoj ugled kod svoga Gospodara. Braćo draga! Ko bude učio Ajetul-kursiju iza namaza - samo će ga smrt dijeliti od. Dakle, ako imamo malu djecu koja još nisu naučili sure, ajete i dove koje se uče pred spavanje. Hvala Allahu Gospodaru svih svjetova Koji je obećao lijepu nagradu onima koji lijepo odgoje kćerke, svoju žensku djecu i salavat i selam na našeg prvaka Poslanika Muhammeda s.a.v.s., njegovu..

Ajetul-kursija (za učenje napamet) - YouTub

Učimo Ajetul - Kursijj (Hifz za djecu) - YouTube in 2021

Ajetul-Kursi, doslovno Ajet o Prijestolju, 255. ajet sure El-Bekare, jedan je od dužih kur'anskih ajeta, a i jedan od temeljnih koji govore o utočištu i zaštiti. Oni su poznati kao Ajatul-hifz (ajeti zaštite). Ovaj ajet uči se na araom kao način čovjekovog prepuštanja Božijoj volji i brizi. Vrijednost ovog ajeta spominje se i u hadisim Iskusenje vjerniku dođe poput lijeka za odstranjivanje bolesti koje bi ga, kad bi potrajale, uništile, umanjile mu zasluge i snizile položaj. Upravo nedače i iskušenja, iz vjernika odstranjuju te.. Ženska Odjeća, Ajetul Kursija, Igraonice za djecu po narudžbi, SONY&Computers, Mesna industrija Bajra, Euroglas staklo i proizvodi od stakla, Slatko_by_Ines, Džemat Zborište, Dvojka s, Cvjecara AMINA, Prodaja ROBE BY Almedina, Kuhinja za tebe. Fotografije +115. Prikaži više fotografija. Ostale osobe koje se zovu Mirsada Fazlic. Mirsada Fazlić. Mirsada Fazlic. Mirsada Fazlic. Mirsada. Naučimo sebe i svoju djecu jutarnjem i večernjem zikru na najjednostavniji način. Puštajte poslije sabaha i pred akšam i ponavljajte! Veoma lahko ulazi u uši i postaje zarazno! Puštajte poslije sabaha i pred akšam i ponavljajte Odjel za brak i porodicu MIZ Bužim. Publication récente de la Page. Ajetul Kursija. Aujourd'hui, à 09:32. Ajetul Kursija. Hier, à 23:37. Voir la photo. Ajetul Kursija. Hier, à 20:15. Français (France) · English (US) · Español · Português (Brasil) · Deutsch. Confidentialité ·.

Se mer av Ajetul Kursija på Facebook. Logg inn. Har du glemt kontoen din? eller. Opprett ny konto. Ikke nå. Sider som denne siden liker. Odjel za brak i porodicu MIZ Bužim. Pozitivna Zajednica. A.T.O Photography. Nylig innlegg fra side. Ajetul Kursija. I dag kl. 17:55. Se bilde. Ajetul Kursija. I dag kl. 17:50. Ajetul Kursija . I dag kl. 13:36. Se bilde. Norsk (bokmål) · English (US. AJETUL KURSIJA, NAZAR AJETI DIMENZIJE 22cm x 34cm. 25,00 KM. Dodaj u košaricu. Levhe. SAT 180. Brzi pregled. SAT SA NATPISOM ALLAH dž.š. I AJETUL KURSIJOM DIMEZIJA 54 cm x 60 cm. 180,00 KM. Kategorije artikala. Aktuelno (16) Hrana i piće (1) Kozmetika (6) Levhe (7) Literatura (53) Knjige (51) Magazin (1) Slikovnice (1) Mirisi (2) Nakit (2) Ostalo (10) Rahle (2) Tekstil (13) Odjeca (10. Ajetul Kursija. 95,413 次赞 · 25,616 人在谈论. Allah je, nema božanstva osim Njega, Živog, Vječnog. Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji. Ko se. Tundžina Salavat je dova sa kojom se ostvaruju želje i otklanjaju nevolje, a ona glasi: ALLAHUMME SALLI ALA SEJJIDINA MUHAMMEDIN SALATEN TUNDŽINA BIHA MIN DŽEM-IL EHVALI VEL-AFAT, VE TAKDI LENA BIHA DŽEMI' AL-HADŽAT VE TUTAHHIRUNA BIHA MIN DŽEM'IS-SEJJI'AT, VE TERFE'UNA BIHA EALED-DEREDŽAT, VE TUBELLIGUNA BIHA AKSAL-GAJAT, MIN DŽEMI'ILHAJRATI FIL-HAJATI VE BA'DEL-MEMAT Ajetul Kursija. 18. april 2018 · Jutarnji i večernji zikr Naučimo sebe i svoju djecu jutarnjem i večernjem zikru na najjednostavniji način. Puštajte poslije sabaha i pred akšam i ponavljajte! Veoma lahko ulazi u uši i postaje zarazno! ----- La ilahe ille-l-Lahu vahdehu la šerike lehu, lehu-l-mulku ve lehu-l-hamdu ve Huve 'ala kulli šej'in kadir (100 X). Nema boga osim Allaha.

AJETUL-KURSIJA NA DESET KIRAETA - YouTub

 1. Ajetul Kursija - 「いいね!」94,540件 · 14,988人が話題にしています - Allah je, nema božanstva osim Njega, Živog, Vječnog. Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji...
 2. - Ajetul - kursi. - Ima li nade za ljude? - Da! Vi radite, a ne znate, a mi znamo, a ne radimo. Ko sanja da uči Fatihu otvorit će mu se vrata hajra, a zatvoriti vrata šerra.Ko sanja da uči suru El-Bekare imat će dug život i vjerovanje će mu biti dobro.Ko sanja da uči suru Ali Imran imat će čist razum, bit će pošten i borit će se protiv onih koji slijede neistinu.Ko sanja da uči.
 3. Nekoliko dova na koje se Allah dž,š, odaziva. 1. Dova vjernika upućena bratu muslimanu u njegovom odsustvu: Od Ebu Derdaa' r.a. se prenosi da je Allahov Poslanik, a.s., rekao: Nema tog muslimana koji moli Allaha za svog brata dok je on odsutan a da melek, koji je zadužen za njega, ne uči istu dovu za toga koji moli. (Bilježi Muslim)
 4. O ljudi, već vam je stigla pouka od Gospodara vašeg i lijek za vaša srca i uputstvo i milost vjernicima. (Junus, 57) 3 - Učenje Ajetul-kursija. Najpoznatiji dokaz, mimo ostalih, je hadis od Ebu Hurejre, radijallahu anhu, kojeg bilježi Buharija u svom Sahihu. U tom dužem hadisu je došlo da je neki čovjek (tj. šejtan koji se pretvorio u lik čovjeka) koji je krao ramazanski.
 5. Mnogo je pitanja koja nam dolazi na temu teškog sna. Nesanica, ružni snovi, prevrtanje u snu, buđenje u snu i sl., samo je dio stvarnosti kojeg proživljavaju mnogi muslimani tokom spavanja. Jedan od glavnih razloga takvog stanja prilikom sna, jeste i nepraktikovanje učenja zikra pred spavanje koji uz Allahovu pomoć otklanja ružne snove i nesanice. nakon jutarnjeg i večernjeg zikra.
 6. Ajetul-Kursija, doslovno Ajet o Prijestolju, 255 ajet sure El Bekare jedan je od dužih kur'anskih ajeta, a i jedan od temeljnih koji govore o utočištu i zaštiti. Oni su poznati kao Ayat al-hifz. Originalno arai اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ لَهُ.
 7. Ajetul Kursija. 95.328 свиђања · 19.271 особа прича о овоме. Allah je, nema božanstva osim Njega, Živog, Vječnog. Ne obuzima Ga ni drijemež ni san!... Allah je, nema božanstva osim Njega, Živog, Vječnog

Suze radosnice u očima mame koja motorkom zarađuje za djecu: Sanela kupila ovce, kombi (VIDEO) (VIDEO) Sarajevo: Maturant GHB medrese, Hamza Ćelović stekao titulu hafiza Kur'ana Časnog (FOTO Ajetul Kursija. 95,024 likes · 19,897 talking about this. Allah je, nema božanstva osim Njega, Živog, Vječnog. Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo.. SAVJETI ZA SIGURNOST TOKOM POTRESA Skoro svako ko zaroni i sakrije se ispod tokom urušavanja zgrade, biva zdrobljen - ljudi koji se zavuku pod sto ili slično. Životinje i mala djeca instinktivno.. AJETUL-KURSIJA. Hvala Allahu, dž.š., Gospodaru svih svjetova. Neka su salavat i selam na Poslanika Muhammeda, a.s., i njegovu časnu porodicu. Braćo moja u Islamu! Mi ćemo sutra, akobogda, u ovoj našoj lijepoj džamiji nakon akšam-namaza proučiti hatma-dove za osam naših džematlija, koji su proučili cijeli Kur'an. Proučiti cijeli Kur'an nije nimalo lahko. Treba prijeći dug put od. Ajetul Kursija. 95 521 ұнатушы · 24 025 адам мұны талқылауда. Allah je, nema božanstva osim Njega, Živog, Vječnog. Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na..

Trideset i deveti hadis: Vrijednost Ajetul-Kursijje By Put Sredine on 18 Januara, 2017 Prenosi se od Ebu Hurejre, radijallahu anhu, da je rekao: Povjerio mi je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem č uvanje Sadekatul-fitra, pa mi je do š la osoba (kradljivac) i po č ela krasti hranu, pa sam ga uhvatio i rekao mu: Sigurno ć u te tu ž iti Allahovom Poslaniku, sallallahu. Ajsa Davud Esma je na Facebooku. Pridružite se Facebooku kako biste se povezali sa Ajsom Davud Esmom i ostalim osobama koje možda poznajete. Facebook..

ajetul kursija:ajet pijedestala e'uzu billahi mineshej-tanirradzim bismillahirrahma-nirrahim allahu la-ilahe illa-hu, elhajjul-kajum. la te'huzuhu sinetun ve-la nevm. lehu ma fissemavati ve ma fil-erd. men zellezi jeshfe-u indehu illa bi iznih. j'alemu ma bejne ejdihim ve ma helfehum. ve la juhitune bi sej-in min ilmihi illa bi-ma sae. vesia kursijjuhussemavati ve-l-erda, ve-la je-uduhu hifzuhuma, ve huvel-alijjul-azim Ajetul Kursija otpočinje s jednim od Lijepih Božijih Imena, te se završava spominjanjem Lijepoga Božijega Imena. Čitajući ovaj plemeniti ajet, čovjek saznaje da je uzvišeni Allah jedini Bog, Vječno živi, Koji svemu drugom postojanje daje, i On ujedno sve što je stvorio i obdržava, o njemu se brine. On sve zna, Njega ništa ne može umoriti. Stoga, sasvim logično, na kraju Ajetul Kursije dolazimo do zaključka da je iz svih ovih razloga uzvišeni Allah Sebe oslovio i Visokim.

Ajetul Kursija 100x ze i mrekullueshem (tesbih dova

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog A ko je čvrsto uz Allaha taj je već na Pravom putu. (Alu Imran, 101) Svi se čvrsto Allahovog užeta držite i nikako se ne razjedinjujte! Sjetite se Allahove.. Ajetul-Kursija ima 50 riječi, 185 harfova i u njemu se spominje pet Allahovih lijepih imena: Allah, El-Hajj, El-Qajjum, El-Alijj i El-Azim. Ovaj ajet pruža izvanrednu zaštitu od prokletog šejtana i njegovog djelovanja onome ko ga uči.Prenosi Ibni Mes'ud da je Poslanik, a.s., rekao: Ko prouči jedan harf iz Allahove knjige imat će za to sevap, a nagrada može biti i deseterostruka. Ja ne kažem da je elif-lam-mîm jedno slovo/harf, nego je elif harf, lam zaseban harf i mim isto. Na svakome rekatu proučiti suru Fatiha (Elham), Prijestolni stavak (Ajetul-Kursija, Ćurs-dova) jednom i suru Ihlas (Kulhuvallahu) tri puta. Treba također klanjati i osam rekata namaza sa četiri selama. Na svakome rekatu nakon učenja sure Fatiha (Elham), treba proučiti Ajetul-Kursiju jednom te suru Ihlas (Kulhuvallahu) pedeset puta. 3. Šta učiti odmah nakon zalaska Sunca Tundžina Salavat - dova želja. Posted by: Aura Redakcija in SAVJETI, PREPORUKE..., ZANIMLJIVOSTI. Tundžina Salavat je dova sa kojom se ostvaruju želje i otklanjaju nevolje, a ona glasi: ALLAHUMME SALLI ALA SEJJIDINA MUHAMMEDIN SALATEN TUNDŽINA BIHA MIN DŽEM-IL EHVALI VEL-AFAT, VE TAKDI LENA BIHA DŽEMI' AL-HADŽAT VE TUTAHHIRUNA BIHA MIN.

Dakle, ako imamo malu djecu koja još nisu naučili sure, ajete i dove koje se uče pred spavanje, njihov roditelj to može uraditi za njih na sljedeći način: Sjesti će pored njihovog kreveta, skupit će svoje šake te u njih proučiti po tri puta sure: Ihlas, Felek i Nas, zatim će u iste te šake proučiti Ajetul Kursiju i zadnja dva ajeta sure El-Bekare. Kad završi sa učenjem, puhnut. Ajetul Kursija. Mi piace: 95.024 · 19.897 persone ne parlano. Allah je, nema božanstva osim Njega, Živog, Vječnog. Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na.. Ajetul-kursija se završava riječima koje opisuju Svemoguće biće: '' Ve Huvel-Alijjul-Azim (I On je Uzvišen i Veliki).'' Tim riječima nas Uzvišeni Allah poziva da razmislimo o Njegovoj uzvišenosti, a našoj malenkosti i poziva nas da učenjem Ajetul-kursije podignemo svoj ugled kod svoga Gospodara. Braćo draga! Ko bude učio Ajetul-kursiju iza namaza - samo će ga smrt dijeliti od. Dakle, ako imamo malu djecu koja još nisu naučili sure, ajete i dove koje se uče pred spavanje. 2) Proučiti Ajetul Kursiju Allahov Poslanik s.a.w.s bi govorio: Kada legneš u postelju prouči Ajetul kursijju, tako će te štititi od Allaha (poslan) zaštitinik, i šejtan ti se neće primaći. (Buharija

Učenje Kur'ana za djecu: Tebbet-jedā - YouTub

El-Fatiha EL-HAMDU LILLAHI RABBI-L-ALEMIN. ER-RAHMANI-R-RAHIM. MALIKI JEVMI-D-DIN. IJJAKE NA`BUDU VE IJJAKE NESTEI`IN. IHDINE-S-SIRATA-L-MUSTEKIM. SIRATALLEZINE EN`AMTE ALEJHIM. GAJRI-L-MAGDUBI ALEJHIM VE LE-D-DALLIN. AMIN Prevod: Hvala Allahu, Gospodaru svjetova, Sveopcem Dobrocinitelju, Milostivom, Vladaru Sudnjeg dana. Samo Tebe obozavamo i samo od Tebe pomoc molimo Jedna žena je rekla: Preselio mi je suprug, a ja imam 30 godina i petoro djece. Dunjaluk mi se pomračio. Plakala sam toliko da sam skoro vid izgubila. Oplakivala sam svoju sudbinu. Izgubila sam.. AJETUL KURSIJA ZA SIGURNU VOŽNJU. Oprezan sam vozač, dvadesetak godina vozim bez ijedne saobraćajke. Poštujem i druge vozače na cesti, ne iživljavam se i nikome ne dokazujem ništa. Pri ulasku u auto uvijek proučim ajetul kursiju, omiljenu dovu. CITRUSNO VOĆE ZA DOBRU LINIJU. Nikad nisam imao prekomjernu težinu. Jedem češće puta na dan, manje obroke. Pijem dosta tečnosti, ne.

Ajetul kursija - zadnja dva ajeta sure Bekara: vrijednosti

Ajetul Kursija. 94,151 次赞 · 10,377 人在谈论. Allah je, nema božanstva osim Njega, Živog, Vječnog. Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji. Ko se. Tefsir Ibn Kesir - Sura El-Bekare (49 - 73 ajet) I kada smo vas izbavili od Faraonovih ljudi koji su vas najgorim mukama mučili: mušku vam djecu klali, a žensku u životu ostavljali to vam je bilo.. Ajetul Kursija - 「いいね!」94,623件 · 8,898人が話題にしています - Allah je, nema božanstva osim Njega, Živog, Vječnog. Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji. Ko..

Video: Sura Ajetul - Kursija - El Qad

Takođe, upitana je Stalna komisija za fetve u Saudij (broj fetve 20414): da li je tačno da učenje i tilavet nekih sura Kur'ana i ramišljanja o njihovom značenju ima posebnu vrijednost i fadl u odnosu na neke druge sure, poput sure Jasin. I u čemu je ta vrijednost? Odgovor je glasio: Međusobna razlika u vrijednosti i fadlu među nekim ajetima i surama je potvrđena u čistom Sunnetu, po U poznatom hadisu prenosi se da je poslanik Muhammed jedne prilike rekao: Ne pravite od svojih kuća groblja, u kuću u kojoj se čita sura El-Bekare ne ulaze šejtani.Također se prenosi da je Muhammed jedne prilike okupio jednu delegaciju koju je htio poslati na neki važan posao i upitao ih koliko ko od njih zna od Kur'ana napamet. Došavši do jednoga od njih, koji je bio najmlađi. Od Ebu Hurejre r.a. se prenosi da je Allahov Poslanik a.s. kazao: Zaista će Allah uzdigniti položaj svoga iskrenog roba u džennetu, a on će kazati: Gospodaru moj odakle meni ovoliko dobrih djela ? Bit će mu odogovoreno: Ovo je rezultat dove i moljenja za oprost tvoje djece. (Bilježi Ahmed, a Ibn Kesir ga smatra sahihom) 10. Dova hadžije i onog koji obavlja umru, kao i dova onog koji se bori na Allahovom putu Pridružite se Facebooku ili se prijavite E-pošta ili telefon. Lozink Ajetul Kursija.95.074 sviđanja · 21.839 priča o ovome.Allah je, nema božanstva osim Njega, Živog, Vječnog. Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je... Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je..

Ajetul-Kursija - ajet čijim učenjem stičemo 1850 sevapa i

 1. Voir plus de contenu de Ajetul Kursija sur Facebook. Connexion. Informations de compte oubliées ? ou. Créer un compte. Plus tard . Pages aimées par cette Page. CEI NAHLA. Odjel za brak i porodicu MIZ Bužim. NovaZora. Publication récente de la Page. Ajetul Kursija. Aujourd'hui, à 05:00. Voir la photo. Ajetul Kursija. Aujourd'hui, à 04:55. Ajetul Kursija. Aujourd'hui, à 04:53. Voi
 2. Nakon toga učenje barem 5 do 10 stranica Kur'ana ili čitanje ako ne zna. A onda učenje barem pola sata sura: Fatiha, Ihlas, Felek, Nas i Ajetul kursija. - Podne namaz, poslije podne namaza učiti po tri puta sure: Fatiha, Ihlas, Felek, Nas te Ajetul kursiju. Kad proučiš, puhnuti u šake te potari po tijelu, posebno po prsima i glavi.
 3. Iskusenje vjerniku dođe poput lijeka za odstranjivanje bolesti koje bi ga, kad bi potrajale, uništile, umanjile mu zasluge i snizile položaj. Upravo..
 4. Ajetul-Kursija, doslovno Ajet o Prijestolju, 255 ajet sure El Bekare jedan je od dužih kur'anskih ajeta, a i jedan od temeljnih koji govore o utočištu i zaštiti. Oni su poznati kao Ayat al-hifz
 5. Видите још о Ajetul Kursija на Фејсбуку . Пријавите се. Заборавили сте налог? или. Направите нови налог. Не сад. Странице које се свиђају овој страници. NovaZora. CEI NAHLA. Odjel za brak i porodicu MIZ Bužim. Недавна објава странице. Ajetul Kursija. Данас у.
 6. Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva dok se krećete kroz web stranicu. Od toga se kolačići koji su kategorizirani po potrebi čuvaju u vašem pretraživaču jer su neophodni za rad osnovnih funkcionalnosti web stranice. Također koristimo kolačiće trećih strana koji nam pomažu da analiziramo i razumijemo kako koristite ovu web stranicu. Ovi će se.
 7. PODRŠKA za Hakiju iz Srebrenice koji dnevno putuje 50 kilometara! Pomozi.ba će uplatiti 1000 KM malom Hakiji, a objavu smo preuzeli sa portala Made in Bosnia i profila Ćamila Durakovića. Danas su..
Šejh Mustafa Cajlakovic- Ajetul Kursija 2

Ajetul-kursija i namaska dova - Bh Vjesni

 1. Sanja Colakovic Puric je na Facebooku. Pridružite se Facebooku kako biste se povezali sa Sanjom Colakovic Puric i ostalim osobama koje možda poznajete. Facebook omogućuje dijeljenje sadržaja sa..
 2. Ajetul Kursija. 93.429 všečkov · O tem govori 2.494 oseb. Allah je, nema božanstva osim Njega, Živog, Vječnog. Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo..
 3. Literatura, Slikovnice, Za djecu. Ahmed uči imanske šarte SLK1 10,00 KM. Pregled ostale literature >></> Ukrasi Ukrasi i levhe. UKRASI. Razni ukrasi, stolni, zidni, levhe, satovi Dodaj u košaricu. Ukrasi. UKRAS A-M 90,00 KM. Dodaj u košaricu.
 4. Islam Live. 34.074 свиђања · 220 особа прича о овоме. Edukativna FB stranic
 5. Ajetul Kursija. 94.164 všečkov · O tem govori 10.757 oseb. Allah je, nema božanstva osim Njega, Živog, Vječnog. Ne obuzima Ga ni drijemež ni san!..

Ajetul Kursija Faceboo

 1. DOVA ZA ŽELJU, PROUČITE JE ODMAH - Aur
 2. Ajetul Kursija - #DOVA za sreću na bosanskom jeziku koju
 3. DOVA - AJETUL KURSIJA: - Do sretnog zivota kroz Islam
 4. Ajetul-Kursi - Wikipedi
Ajeti Kursij - Tespi Dova - Kur duhet te recitohet ? ngaAjetul Kursija | Ahmed Nufays | Sura Beqara (254-259) | HDAjetul Kursija - Home | FacebookAyatul Kursi Full - Beautiful Recitation - YouTubeAllah Ayatul Kursi Ayatul Kürsi Ayat Al Kursi Dua PendantSoera De Koe - WikipediaLiječenje Kur&#39;anom Rukja-Ajeti Spaljivanja | Doovi
 • Duma Wahlen 2020.
 • Wieviel Geld habt ihr als Familie zur Verfügung.
 • Aktienkurs Bedeutung für Unternehmen.
 • Almighurt Marzipan Orange.
 • Sync Plus Outlook 2019.
 • Schwarz weiß Symbole zum kopieren.
 • RFID Reichweite.
 • Birkenreisig Sauna.
 • GPS l3.
 • Eternit Fassadenplatten 30x60.
 • How to type @ on german keyboard mac.
 • Military Tattoo Edinburgh 2019.
 • Sulawesi Garnelen vermehren.
 • Wot gewertete gefechte saison 3 2021.
 • Neues Kita Gesetz Niedersachsen.
 • Kleinstwagen 2020 Vergleich.
 • Highland Rinder Leipzig.
 • Wörter mit ä.
 • Unterbrechung Verjährung.
 • Tourismus Kreta statistik 2017.
 • Hannover Institut.
 • IJshockeystick links of rechts.
 • Bevorzugter Netzwerktyp LTE.
 • Telekom unser Geschenk.
 • Paolo Nutini latest news.
 • Siebeneichen mecklenburg Vorpommern.
 • Wohnung mieten Muttenz Comparis.
 • Arbeitsblätter BWL Grundlagen.
 • Petromax Feuerstelle.
 • Something/Anything liner notes.
 • Hip Hop Geld.
 • Bret Hart Kinder.
 • Techem Legionellenprüfung Kosten.
 • Standkreuz Glas.
 • Windows Proxy Einstellungen CMD.
 • 20m LAN Kabel Cat 7.
 • Pullover Hard Rock CAFE.
 • Spessarttor Wombach Öffnungszeiten.
 • Modell Sojus Rakete.
 • Dua für verstorbene Eltern.
 • PAX Tür Scharnier.